Tuesday, October 16, 2012

4 OBJE....




1.Proje

Halime hanımın ellerine sağlık...Nasıl cici birşey bu? Her geçişimde bakmaya doyamıyorum...Bayıldım, bayıldım...

 Nasıl yapıldı derseniz....
Obje kağıtlara uygun renklerle boyandı. Her yerine kağıt kaplandı. Daha sonra saatler kağıttan kesilip hamurla kabartıldı... Kabartılırken gerekli yerlere koton dantel geçirildi...Kalın kartondan kelebekler hazırlandı... Objenin tümü tutkalla 2 kat korundu. Sprey verniklendi.



2.Proje
Asuman'ın ellerine sağlık... Füsun'un yeni stencillerini deneyelim diye acele yapılan kutu, sonunda enfes oldu...
Nasıl yapıldı derseniz....
Kutunun dışı yeşil, içi krem rengi olmak üzere Ece Aymer Craft House boyaları ile boyandı... Resim 4 adet fotokopi çekildi. Kabartılacak yerler kesilip hamurla kabartma yapıldı.. Bütün resimler 2 kat tutkalla korundu... Kutunun dışına krem rengi ile, içine bordo ile stenciller çalışıldı. Kutunun tüm dışı, kenarlardan burnt umber rengi yağlı boya ile eskitildi... Sprey vernik atıldı.

Resim yazısı ekle




3.Proje
Ama ben bu kutuya bittim....Semacım canım...Ellerine sağlık.... Kutuların modeli yeni ya... Hepimiz başındayız ne yeni boyanırsa.... Bu arada yeni objelerimiz tanıtırken, nereden esinlendiğimizi de sizlere bahsetmek istiyorum... Bu kutuyu Çankaya şubemiz Nazlı internette Rus bir sitede görmüş.Aylarca beni ikaz etti.. "Hadi Ece, yapalım şu kutuyu..." Ben her zamanki gibi hep unuttum, hep yetişemedim. En nihayet kutular yapıldı diğer bir sürü yeni objeyle birlikte şimdi derslerde boyanıyor... Çok çok teşekkürler Nazlıcım...
Artık, MDFlerimize yavaş yavaş patent alıyoruz.. Böylece istediğiniz modelleri Ece Aymer Craft House etiketli olarak, en iyi kalite MDFden, zımparalanmış ve çok kaliteli olarak, eceaymersiparis@hotmail.com dan her zaman talep edebilirsiniz... Ya da Ankara, Bursa ve İstanbul atölyelerimizden, birebir temin edebilirsiniz.

Neyse bizler, bir heves başladık boyamaya yeni modelleri....


Bu kutu nasıl yapıldı derseniz.....

İç kısmı kırmızı, dış kısmı siyah rengine boyandı. Üst kısma resim yapıştırıldı... Hamur kabartma yapılacak yerler hamurlanıp resme sırayla yapıştırıldı. Tüm resimler 2 kat tutkalla korundu. Kutunun yanlarına yeşil renk ile stencil yapıldı. Küçük kalpler kırmızı boyandı. Tüm kutu ve kalp burnt umber yağlı boya ile köşelerden eskitildi... Kuruyunca tutkal ile kalp yapıştırılıp sprey vernik atıldı.






4.Proje
Gelelim Ayşegül'ün yaptıklarına..... Favorilerim bunlar galiba... Hep aklımdaydı böyle boyamak... Ukrayna'lı bir kız var ya... Hayranım yaptıklarına... Onlara benzesin istemiştim azıcık...Galiba Ayşegül'le beraber başardık... Çok güzeller değil mi?

Nasıl yapıldı derseniz...
Kutuların dışı beyaz, içleri mavi boyandı. Daha sonra dış kısımlar antiquing boya ile eskitilip ıslak bezle silindi... Resimler elle kenarlarından yırtılıp yapıştırıldı.. 2 kat tutkalla korundu. Tüm obje hafif köşelerden raw umber rengi yağlı boya ile eskitildi... Önce beyaz boya ile, daha sonra kahverengi renkli boya ile boya püskürtme yapıldı.. Kalp aksesuarlar bordo boyanıp yağlı boya ile eskitildi. Kalpler naturel rafya ile takıldı. Tüö obje sprey vernikle verniklendi.




Bu kutularımın güzelliği, kaç tane yaparsanız yapın, üstüste koyup çekmece gibi kullanabilirsiniz..




Tüm malzeme ya da boyalı obje siparişleri için lütfen 
eceaymersiparis@hotmail.com a yazınız.



10 comments:

  1. hepsi harika resimlere bakmak beni çok mutlu etti,yapanlar da aynı benim hissettiklerimi yaşamıştır.yapanların ve yaptıranın ellerine emeklerine sağlık

    ReplyDelete
  2. Bir gazetede okumuştum;Özgüven sahibi, kendine inancı olan kadınlar diğerlerine de ilham veriyor. Özellikle erkek egemen bir toplumda kendine güvenen kadın olmak, kekin üzerindeki krema gibi başarının lezzetini tamamlıyor deniliyordu.Kekin üzerindeki krema gibi başarının lezzeti = Ece. Kutuya bendenizde bayıldım.İyi geceler,renkli rüyalar.

    ReplyDelete
  3. Muhteşem olmuş ! Bayıldım ! Harikalar !
    Ve hatta süpsüper olmuşlar !

    ReplyDelete
  4. Hangi yağtığınız iş kötü ki Ece hanım bak bak doyulmuyor bunlara Ankarada olsam 1 dakika beklemem koşar gelirim atölyenize ...Bodrum da şube açsanız diyorum.Ama nasıl gelirim bilmem ki işi falan bırakırım herhalde.....
    Emeğinize sağlık

    ReplyDelete
  5. Nasıl güzel olmuşlar! Bayıldımmmmmmm :)

    ReplyDelete
  6. Merhabalar. Uzun zamandır çalışmalarınızı izliyor ve beğeniyorum. Sizden bir konuda yardımınızı istiyorum. Sehpalarımı boyayıp dekupaj yapmıştım. Şimdi renklerini değiştirmek istiyorum ama üzerindeki dekupajları nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Zımpara mı yapmalıyım yoksa başka bir çözüm mü var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Başarılar diliyorum

    ReplyDelete
  7. Siempre que te visito me encuentro con unos trabajos que me parecen preciosos.
    Un saludo

    ReplyDelete
  8. Çok cici olmuş yapanın ellerine sağlık.. :)

    ReplyDelete
  9. Şimdiden bayramını kutlar, bizlere bayram tatlısı olarak güzel bir post yayınlamanı arz ederiz efendim.Lütfen kabul buyrunuz.Acaba bir kaçamak yapıp tatile mi çıktın.O zaman TATLI postumuz bayram sonrası da olabilir.Sevgiyle ve sevdiklerinle daha nice bayramlara erişmen dileğiyle.

    ReplyDelete