Tuesday, May 1, 2012

ESPANA.....

Ahşap ve Dekoratif Boyama'ya, çok değil, 7-8 sene evvel burun kıvrılıyordu... Ama şimdi kime bakacağımı şaşırıyorum,  herkes gerçekten çok güzel örnekler yapıyor, araştırıyor, inceliyor, takip ediyor...
Bütün bu gelişimde internetin payı yadsınamaz.. Öyle ki, bloglar ve facebook sayesinde eskinin "pen friend"i gibi bir sürü yüzünü görmediğimiz ama kırk yıllık dost gibi sohbet ettiğimiz yabancı arkadaşlarımız bile var hepimizin...
Böylece başka ülkelerde de neler boyanıyor, neler üretiliyor, çok sıkı takip eder olduk...

Geçen seneden beri değişik etkinlikler yapalım,  "bari yurtdışına atölye ziyaretine gidelim, sonra onları da bizim atölyelerimize davet edelim" hayali vardı kafamda...Eeee en sıkı takipçilerim de İspanyollar olunca, ilk aklıma gelen ülke İspanya idi...
En nihayet bu hayalim,  ilk İspanya gezimiz ile gerçekleşecek...
Amacım bunu geleneksel hale getirmek...
 Dekoratif boyamaya bizim kadar ilgi duyan her ülkeyi gezmek, hobi alışverişi yapmak, hepsinden önemlisi bu işe gönül vermiş sizlerle, en azından birkaç gün de olsa sosyal bir etkinlikte bulunmak, elbise, ayakkabı mağazası yerine, dekopaj kağıdı satan mağaza görünce heyecanlanan insanlarla yani sizlerle birlikte olmak, patchwork kumaşlarının karşısında kalakalan insanlarla aynı havayı solumak, kaynaşmak...Diyorum ya...Nefis bir gezi olacak...Daha İspanya'ya gitmeden, herkes Macaristan, Beyaz Geceler-Rusya hayalleri kurmaya başladı bile...

İspanya gezimizi, sevgili İstanbul'lu arkadaşım Nur hanım düzenledi...Her detayı ile birebir ilgilendi.. Akşam yemeklerimizi nerelerde yiyeceğimize kadar titiz, özenli seçimler yaptı... Herkes adına ben teşekkür edeyim şimdiden benim birtanecik Nur hanımcığım...

İspanya Gezisi detayları:

21-25 Haziran 2012 tarihleri arası
 İSTANBUL-MADRID-SEVILLA-ISTANBUL gezisi

Ücreti 690€


Ücrete dahil olan hizmetler:
- Türk Havayolları tarifeli  seferi ile İstanbul – Madrid – Sevilla-İstanbul arası uçak bileti.
- Madrid ve Sevilla'da 3 yıldızlı otellerde 3 gece-4 gün oda kahvaltı konaklama bedeli    -Yarım gün panoramik Madrid şehir turu.
 -  oledo, Segovia&Avila ve Sevilla turları
-  Dekoratif Boyama atölye ziyaretleri
-  Hobi ürünleri satış mağazası ziyareti
-  Madrid'e 60 km uzaklıktaki alışveriş outleti ziyareti
-   Havaalanı ve güvenlik  Vergileri  
- Tüm gezi boyunca, türkçe Rehberlik hizmetleri
- Gezi boyunca, akşam yemekleri hariç tüm ulaşım transferleri

Vize ve Seyahat Sigortası'nı bu ücrete katmadık..Çünkü bazılarımızın vizesi zaten var, ya da yeşil pasaport var...Bazılarımızın da seyahat sigortası olduğu için onu da 690€'nun dışında tuttuk.. Ama şöyle bir iyilik istedik turu düzenleyenlerden..Seyahat sigortasını'da 25€'dan 15€'ya indirttik.. Tabi ki kahvaltı dışındaki tüm öğünlerde bize ait..

Daha detaylandırırsam;
1.gün....Sabah uçağı ile İstanbul'dan Madrid'e uçuyoruz.MAdrid havaalanında, rehberimiz ve bize tahsis edilmiş otobüsümüz bizi bekliyor oluyor. Panaromik mükemmel bir Madrid turu yapıyoruz,otele giriş yapıyoruz, hafif dinlendikten sonra,akşamüstü otobüsümüz bizi alıyor, ver elini meşhur Sol Meydanı.. Bizim Çiçek pasajı gibi..Her yerde nefis tatlar, yemekler... Buranın bir özelliği var, açık büfe meydanı..Üstü kapalı bir alan, 50'ye yakın hangi tat ararsan var, peynirciler, böcekçiler, etçiler, meşhur tapasçılar... Öyle türk yemeği falan aramak yok, 4 gün İspanya'yı dolu dolu yaşayacağız, tapas yiyip, sungria içeceğiz...
2.gün...Sabah erkenden, (tabi nefis ispanyol kahvaltısının ardından) heyecanla beklediğimiz atölye ziyaretine götürüyor bizi otobüsümüz..(İspanya'da öyle her yerde otobüs duramıyor, o yüzden bizi bırakıp mutlaka park etmeye gidiyor ve tüm Avrupa'da park ücretleri oldukça yüksek.. Ona rağmen, sağolsun Nur hanım, bütün bunları da hesaba katarak çok ekonomik bir gezi düzenlemek için çok uğraştı.) Atölye ziyaretimizden sonra, yine otobüsümüzle bir hobi mağazasına gidiyoruz..İşte orada ben kendimi kaybediyorum ve akşamüstü, beni ancak sürükleyerek çıkarıyorsunuz!! Akşam yemeğimiz tango dans gösterisi eşliğinde bir restoranda yiyoruz.
3.gün.. Kahvaltı sonrası,  Madrid'e 60 km uzaklıktaki Bir Outlet Center'a doğru otobüsümüz yola çıkıyor...Ahhh çok feci tabi, gönül herşeyi almak isteyecektir mutlaka ama her neyse..Herkes bütçesine göre bu çok ucuz bölgede alışverişini yapıyor, oradaki cafelerde karnını doyuruyor. Oradan bir hobi market ziyareti daha...Akşam Çigan müziği eşliğinde yemek..
4. gün..Kahvaltı sonrası Sevilla'ya hareket...
Sevilla yolu üzerinde bir kültür ve sanat turu var..Don Kişot'un memleketi dahil, Toledo gibi ilginç yerleri kısa kısa ziyaret ederek Sevilla'ya varıyoruz..Sevilla bizim Alaçatı gibi..


Çok sevimli, herkesin görmesi gereken bir yer...Bir sürü hediyelik eşyacı var.. Akşam Sevilla meydanında müzik eşliğinde yemek.. Gece Sevilla'da 3 yıldızlı bir oteldeyiz..

5.gün..Akşamüstü uçağımıza kadar Sevilla'yı keşfetmeye devam...Hatta burada da bir atölye ziyareti yapabiliriz..Akşamüstü, hafif yanık bir tenle, yüzümüzde gülümseme, fotoğraf makinemizde onlarca resim, beynimizde anılar ve yeni gideceğimiz yerlerin hayali ile güzel İstanbul'umuza dönüyoruz.

Alışveriş Cini, öyle güzel tarif etmiş ki Madrid'i..Onun yazısından ve resimlerinden alıntılar yapmak istedim sizler için...



- Madrid bildiğiniz gibi İspanya’nın başkenti. Şehrin merkezindeki Sol Meydanı’na 0 km (orijin) diyorlar. E haklılar da çünkü gerçekten de bütün olay bu meydan çevresinde kopuyor. Bu meydanın çevresindeki her bir sokak ayrı ayrı gezilir.
- Sol Meydanı ve çevresindeki sokaklar sokak çalgıcıları ve çeşitli göstericiler sayesinde oldukça renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Ben bu göstericilerin her birini çok yetenekli ve bir o kadar da yaratıcı buldum. Durup izlemeye değer!
 Pastane ve hamur işinde epey gelişmişler. Genellikle kahvaltılar kuruvasan tipi şeylerle geçiştiriliyor. Kahvaltı İspanyolların en az önem verdiği öğünmüş. Yemek saatleri de epeyce garip, öğle yemeği 1-3 arası yenirken akşam yemeği 22′den sonra gece yarılarına kadar yenebiliyor. Ama tabi ki restoranlarda herhangi bir saatte yemek bulabiliyorsunuz, o konuda sıkıntı olmuyor. En meşhur tatlıları ise churro denilen kızarmış hamur çubukları. Bunları çikolata sosuna batırıp yemek tam bir Madrid geleneği. Madrid’den çikolatalı churro yemeden dönmeyin ve yiyecekseniz en ünlüleri Chocoleteria San Gines’i tavsiye ederim. Yeri de yine Sol Meydanı’na çok yakın.
Alışveriş Cini



O halde vize, sigorta ve depozito yatırımları için benden haber bekleyin ama bu arada seyahat planınızı ayarlayıp, rezervasyon için en kısa sürede bana ulaşın.. Kontenjan, THY uçağı dolayısı ile sınır sayıdadır.. O yüzden lütfen elinizi çabuk tutun.
İrtibat için: ece_aymer@hotmail.com

Para Discutir, En Espana!



12 comments:

  1. Muchisimas gracias por hablar bien de mi pais.
    España les abre las puertas.Bss apretaos!!!

    ReplyDelete
  2. Espero que os paseis muy bien en España,

    ReplyDelete
  3. Yani ben dünden hazırım, bavulumu hazırlamaya başladım bile :D

    ReplyDelete
  4. Hola
    Sería maravilloso participar en uno de tus talleres... que pena que sea en ciudades un poco lejos de donde vivo...
    Gracia por visitar mi pais
    Cristinam

    ReplyDelete
  5. I hope you enjoy a lot visiting my country, Madrid has many beautiful places to see!!
    Selene, Madrid

    ReplyDelete
  6. Muchas gracias por hablar tambien de mi tierra,no os olvideis de desayunar en Madrid churros con chocolate,jajaja.bienvenidos y que lo paseis genial.Besos May

    ReplyDelete
  7. ayy.. içim gitti, ne güzel olacak kimbilir...

    ReplyDelete
  8. Merhaba Ece Hanım ben sizin blog'unuzu sık takip ediyorum ve yaptıklarınızı çok beğeniyorum. Face Book dan size ulaşmaya çalıştım ancak sanırım mesajım elinize geçmedi. Ben İstanbulda yaşıyorum ve sizin çalışmalarınızdaki resimleri çok beğeniyorum. Ben bu dekupaj resimlerini sizden nasıl temin edebilirim. Web sayfanız hata veriyor. Online satış yaptığınız ve satışda olan ürlerinizi görebileceğim bir sayfanız var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    ReplyDelete
  9. ece hanım 4 gün demişsiniz ama beşinci günün programıda var, birde; oda kahvaltı denmiş bir başka paragrafta ise akşam yemeği hariç denmiş bunuda tam anlamadık???

    ReplyDelete
  10. Enjoy these places so pretty. On your next trip to Spain you come to Tenerife.
    kisses

    ReplyDelete
  11. Ece que lindo viaje el que harás!! Tienes que pensarte el venir a España a enseñarnos a hacer esas cosas tan maravillosas que haces!!!!! un abrazo!! que te diviertas!!!!

    ReplyDelete
  12. Gidemeyenler için de bir güzellik düşünüp fotoğraflarınızı yayınlarsınız ümidi ile şimdiden hayırlı yolculuklar ve iyi gezmeler :)) Sevgiler ..

    ReplyDelete