Friday, September 13, 2013

Neşe Üremez Hanımefendi....


Biliyorsunuz, geçen pazar Zekeriyaköy şenliği vardı.. Ben de, hiç olmazsa bu fırsatla, Zekeriyaköy atölyemizin güzel sahibesi Seda ile olurum diye, atladım İstanbul'a gittim.
Bu Zekeriyaköy ne güzel bir yer... Ama İstanbul değil orası..resmen seyahat ediyorsunuz.. Hele benim gibi Kadıköy'den geçiyorsanız.... Ne yapsam, yol 3 saat sürüyor... Ama pek bir keyifli..Beşiktaş'tan Sarıyer otobüsüne biniyorum..Her yeri seyrede, seyrede, kulaklığımdan en sevdiğim müzikleri dinleye dinleye, tıngır mıngır gidiyorum...

Zekeriyaköy ahşap ve dekoratif boyama atölye çalışmaları için lütfen hemen Seda hanımı arayınız.
İstanbul Zekeriyaköy (212) 202 98 84




Gelelim Neşe hanıma...
Neşe hanım, Zekeriyaköy şenliğinde, kibarca yanıma geldi ve benimle çok uzun zamandır tanışmak istediğini söyleyip, jest olarak da nefis bir cam fanus takımını satın aldı... Meğerse, Zekeriyaköy çarşısının içinde dükkanı varmış. Beni ve Seda'yı da oraya davet etti.



Bir gittik...
Rüya gibi bir dükkan... Neşe Üremez hanım hem yağlı boya resim yapıyor, hem porselen boyuyor, kocaman bir fırını var, hemen dükkanın girişinde..hem de kanaviçeler işliyor. Sadece kendine ait, sanatsal faaliyetlerini sürdürebilmek için bu dükkanı açmış. Vakit buldukça evden uzaklaşıp, çalışmaya, bu enfes dükkana geliyor, işini bitirip evine geri dönüyor.. Ders vermeye hiç vakti olmuyormuş... Sadece yaptıklarını, dükkanında, arasıra satıyormuş...Her yer kitap dolu..Desenlerini kendi çıkarıyor, porselenlerini boyuyor, fırınlıyor, yağlı boyalarını yapıyor, kanaviçe işleyip, tabura yapıyor, tablo yapıyor...Ne yapsak..Biraz sık sık uğrasak da,  Neşe hanımı daha çok dükkanında zaman geçirmeye ikna eder miyiz sizce?


Hani ağzımız açık Amerika'daki çoğu blogda gördüğümüz tarzda, sizi alıp götüren rüya gibi bir dekor...



Hele bir de Neşe hanımın elleriyle boyadığı lavaboyu görünce, ne diyeceğimi şaşırdım.




Sohbet o kadar güzeldi ki...Büyüsünü bozmamak adına, çok teknolojik olmamaya çalıştım ve çok az fotoğraf çekebildim... Geri kalan fotoğrafları da , hemen sizle paylaşıyorum.











Neşe Üremez hanımla konuşmak tanışmak isterseniz, işte size telefon numarası...
0532 275 4349

Kalın sağlıcakla...


8 comments:

  1. Sayenizde biz de zevkle dekore edilmiş bu makanı, emek emek işlenmiş objeleri gezmiş görmüş olduk. Neşe Hanım' ın ellerine sağlık. Bu güzellikleri paylaştığınız için ayrıca teşekkürler:)Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Nefis bir dukkan ilk firsatta gormeliyim😍

    ReplyDelete
  3. Nefis bir dukkan 😍ilk fisatta gormeliyim💝💝💝🎁🎁

    ReplyDelete
  4. sevgili nese hanim ,,sizi tanidigima cok mutlu oldum
    yaptiklariniza,,mekaniniza hayran kaldim..
    bizlerle sizi bulusturdugu icin ece hanima tesekkurler..
    sevgiler

    ReplyDelete
  5. Ruhlar önceden kaynaşmış topluluklar gibidir. Sevdin mi ruhu ruhuna ilâç gelir / can olur. Belki de seni sevdiğimiz için midir nedir bize sunduğun bu güzellikler ruhumuza ilaç gibi geliyor. Senin de yazdığın gibi Neşe Hanımın dükkanı yabancı bloklarda gördüğümüz gibi. Kendisini canı gönülden kutluyoruz. Yalnız şunu da unutma senin Blogun ile ilk tanışmamda hayret Türkiyede de böyle işlerle uğraşan biri var deyip çok mutlu olmuştum. Şu anda geldiğin pozisyon ise yabancılar seni kendilerine örnek alsın diyerekten renkli rüyalar diliyorum. Melekler seni korusun.

    ReplyDelete
  6. BÖYLE SANATLA İÇLİ DIŞLI OLAN HANIMLARA HAYRANIM......KENDİNİ OYALAMAYI BİLEN YAŞI KAÇ OLURSA OLSUN..FAERKLI OLMAYI BECEREBİLEN VE VAROLMAYA ÇALIŞAN BAYANLARDAN OLMAK İÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPMAYA ÇALIŞIYORUM..VE ECE HANIM SİZE HAYRANIM..ÖYLE GÜZEL FAERKLILILAR KATTINIZKİ HAYARIMIZA..BÖYLE BİR SANATIN VARLIĞINDAN BİZLERİ HABERDAR ETTİNİZ..O YÜZDEN RUHUM SİZİN VE YANINIZDA SANATLA UĞRAŞAN BAYANLARI SEYREDEREK RAHARLIYOR..İYİ SİZİ TANIMIŞIM...BURADAN NEŞE HANIMDA SEVGİLER VE SELAMLAR GÖNDERMEK İSTİYORUM....

    ReplyDelete
  7. Wunderschöne Räume und geschmackvolle Ausstattung.
    Und sehr schöne Damen :-)

    Die Fotos sind wundervoll anzusehen.

    ReplyDelete
  8. Ece hanım bu paylaşımınız için teşekkür ederiz..Neşe hanıma hayran olmamak mümkün değil..paylaştığınız her bir kare harika ..çok güzel bir dükkan..

    ReplyDelete